A Divo Style egy kiváló minőségű női ruházatot forgalmazó divatmárka, amely olasz és francia gyártók darabjait, valamint saját összeállításokat tesz elérhetővé a magyar közönségnek. A nyárelő folyamán számukra örökíthettem meg egy izgalmas, duplán családi bemutatót: itt a mindennapi elegancia jelszavát követve mutatkoztak be anyukáknak és gyermekeknek készített szettek, amelyeket a márka részéről is egy anya-lánya-testvér trió álmodott meg. A káprázatos ruhák és az Émile étterem elképesztő belső tere mellett plusz technikát is bevetettem a rendezvény életteli megörökítéséhez. A képek mellett ugyanis készült egy fusion slideshow is a helyszínen. Utóbbiban a képeket, mozgó videó snitteket, zenét formáljuk komplex történetmesélési eszközzé, ami így nemcsak a hangulatot idézi meg, hanem a mozgásnak köszönhetően egy pillanatra szinte részvevővé válhatsz a segítségével.

Rendezvény- és divatfotózás határán

Bár az Émile belsőterében a ruháké volt a főszerep, a fotózás inkább olyan rendezvényfotós munka volt, ahol a divatnak is teret engedtünk. A megrendelői igényeknek megfelelően ügyelnem kellett arra, hogy a képek kellő eleganciával jelenítsék meg a darabokat, valamint az azokat bemutató modelleket, amikről és akikről egytől-egyig szükségünk volt előnyös fotókra.

Ez egy olyan szép helyszínen, mint a Gerbaud kötelékébe tartozó Émile (a hely a svájci származású budapesti cukrász keresztnevét viseli) 1921 és 28 között épített villaépülete, elsőre könnyűnek tűnhet, de valójában feszített munkatempót jelent.

Miért?

Amíg a modellek bejárták a maximum néhány méteres útvonalukat, addig kellett elkészítenem mind tájolásban, min látványban az összes képet, amire csak szükség lehetett. Álló és fekvő variációkat egyaránt, mindezt úgy, hogy nemcsak a ruha mutasson hibátlanul, de a modell se pislogjon bele a képbe, ne vágjon épp előnytelen arcot.

A fotók mozgásba lendülnek

A rendezvény miatt a márka ügyvezetője keresett meg az Émile ajánlására (máskor is szoktam számukra képanyagokat készíteni), akit az is érdekelt, hogy a képek mellett lehetőség volna-e videós anyag elkészítésére is?

Ha konkrét videós igény érkezik, akkor mindig becsületesen elmondom, hogy két megoldás lehetséges:

  • A: ha komplexebb, komolyabb filmet szeretnének, akkor keressenek erre specializálódott szakembert, mert nem véletlenül külön szakma.
  • B: ha alapvetően a képek a hangsúlyosabbak, de a fotók határmezsgyéjén a mozgás dinamizmusával szeretnénk életet csempészni egy történetbe, akkor készíthetünk egy fusion slideshow-t.

Utóbbi attól különleges, hogy szemben egy hagyományos slideshow-val, ahol zenére, kompozíciót követve animáltan jelenítünk meg fotókat, itt az események elmesélésének eszközeként videó snitteket is beleszövünk mindebbe. Ezzel nemcsak betekintést engedünk az esemény hangulatába, hanem lehetőséget adunk kicsit „átélni” is a pillanatot.

Ezek a snittek beállításukban pont olyanok, mintha fotók lennének, egész egyszerűn a megfotózásuk helyett videó formátumban veszem fel őket. Ezek a megelevenedett fotók teremtik meg a slideshow egyedi légkörét.

MILYEN LEHET MINDEZ?

Divo Style bemutató Emil from Gabor Deber on Vimeo.

NÉZZ BELE!

 Galéria

Neked is ilyen fotókra van szükséged? Vedd fel velem a kapcsolatot

Kattints, és írj levelet! Örömmel válaszolok!

Küldj üzenetet!