Ételfotózás

Ahhoz, hogy egy vendég megvásároljon egy fogást az étlapodról, először a szemét kell jóllakatnod. A látás ugyanis a leggyorsabban működésbe lépő érzékszervünk, ami – hála az emlékezetünknek – képes társított érzeteket, ízeket, illatokat is felidézni. Így keresve sem találhatsz hatásosabb eszközt egy jó fotónál, ha szeretnél erős érzelmi reakciót kiváltani a finomságaid kapcsán. Az utóbbit pedig ki ne szeretné, hiszen ez az eladás előszobája.

Background

David Loftus, az egyik legendásan jó ételfotós – akinek a kompozíciói nélkül Jamie Oliver sem tartana ott napjainkban, ahol – egyik videójában rettentő egyszerűen határozta meg, mi teszi az ilyen képeket sikeressé: sikerül a segítségükkel pozitív reakciót kiváltani a nézelődőkből. Egy rendkívül egyszerű, mégis erős reakciót: az „akarom”-ot.

Ha a fotókat látva a lehetséges vásárló félredob minden további racionális kétkedést és csak ezt ismételgeti: ezt meg akarom főzni, venni, enni – akkor tudhatod, célt értél a képanyagokkal.
Ebben a szellemben alkotom meg egy-egy étterem fine-dining vagy éttermi hangulat fotóit.
Így szép környezetben, igényesen elrendezett tányéron mutathatom be az éttermek kínálatának darabjait. Aminek hála, az érdeklődő nemcsak egy közeli képet talál egy fogásról a weblapon, hanem kicsit belekóstolhat az étterem hangulatába is. Ha kiegészítésként hasonló stílusban a séfről is készülnek portrék munka közben, beleshet akár a kulisszák mögé is. Itt egy fontos dolog: olyan kiegészítőkkel tudok dolgozni, amit a rendelkezésemre bocsájtasz, így ezeket érdemes a fotózás napjára összekészíteni a helyszínen.

Munkáimból:

Background

A közös munka állomásai

A munka részleteinek fixálása, árajánlatadás

A megrendelői elképzelések alapján készítek egy előzetes árajánlatot, amit ezt követően finomhangolunk, végül egyeztetjük a szolgáltatás apró részleteit is.

Helyszíni munka

Felmérem a helyszínt, még egyszer átbeszéljük a kapcsolattartóval a megrendelői igényeket. Ha a terepen felmerül olyan elem, amit nem tartalmazott a pontosított árajánlat, akkor helyben megállapított felárral belevesszük azt a megbízásba.

Utómunka és a képek átadása

Az elkészült fotókat leválogatom, majd elvégezem rajtuk a szükséges korrekciókat a tökéletes képi hatás érdekében. A képeket általában egy hetes határidővel adjuk át. Először kisebb felbontásban, majd a megrendelő jóváhagyását és az ellenérték átutalását követően teljes méretben online vagy igény esetén adathordozón.

Tetszik, amit láttál?

Vedd fel velem a kapcsolatot, vagy kérj egyedi ajánlatot űrlapom segítségével!

Küldj üzenetet!

Kérj ajánlatot!

Nézd meg áraimat!

Oszd meg szíved szerint