David Loftus, az egyik legendásan jó ételfotós – akinek a kompozíciói nélkül Jamie Oliver sem tartana ott napjainkban, ahol – egyik videójában rettentő egyszerűen határozta meg, mi teszi az ilyen képeket sikeressé: sikerül a segítségükkel pozitív reakciót kiváltani a nézelődőkből. Egy rendkívül egyszerű, mégis erős reakciót: az „akarom”-ot.
Ha a fotókat látva a lehetséges vásárló félredob minden további racionális kétkedést és csak ezt ismételgeti: ezt meg akarom főzni, venni, enni – akkor tudhatod, célt értél a képanyagokkal.
Ebben a szellemben alkotom meg egy-egy étterem fine-dining vagy éttermi hangulat fotóit.
Így szép környezetben, igényesen elrendezett tányéron mutathatom be az éttermek kínálatának darabjait. Aminek hála, az érdeklődő nemcsak egy közeli képet talál egy fogásról a weblapon, hanem kicsit belekóstolhat az étterem hangulatába is. Ha kiegészítésként hasonló stílusban a séfről is készülnek portrék munka közben, beleshet akár a kulisszák mögé is. Itt egy fontos dolog: olyan kiegészítőkkel tudok dolgozni, amit a rendelkezésemre bocsájtasz, így ezeket érdemes a fotózás napjára összekészíteni a helyszínen.