Nemrég egy igazán izgalmas felkérésnek tehettem eleget: egy valódi hírességgel dolgozhattam együtt egy italkuriózum megszületését fotózva, ráadásul minderre a világ legjobb szállodájában került sor.

A helyszín a TripAdvisor utazási-közösségi oldalának Világ legjobb szállodája díját idén elnyerő Aria Hotel volt, ahol már többször is fotóztam rendezvényeket. Legutóbb például a Szent István-bazilikára néző SkyBar új, brunch reggeli szolgáltatása került lencsevégre.

A mostani alkalommal is maradtunk a gasztronómiánál, azonban egy sztár és egy koktél segítségével vittünk az egészbe egy kis csavart.

A SkyBarban egy budapesti gasztrofesztiválra szánt koktél elkészítésén dolgoztak, melyet Rúzsa Magdinak dedikáltak. Az alkotási folyamathoz a magyar énekest is meghívták, így Magdi a vezető bartenderrel karöltve kísérletezte ki a receptúrát, melyet végül Magdalenának kereszteltek el.

Feladatom a különleges koktél kikeverésének lépésről lépésre fotózása volt, de a történet bemutatásához készült még jó pár közvetlen hangulatkép is, amelyek a részleteket, az események lényegét fogták meg.

Egy kis ösztönző, plusz nyomás

Az üzleti fotók mindig az adott termék, szolgáltatás vizuális hírnökei, elsőként kerülnek kapcsolatba a leendő vásárlókkal, fogyasztókkal. Mivel a későbbi marketing eredményessége ezen az első pillantáson múlik, ezért mindig van a készítésükben egy jó adag kihívás, izgalom is. Nem lehet félvállról venni a dolgokat. Különösen igaz ez, akkor, ha mindezt egy híresség figyelő tekintete mellett teszed. De hát, ahogy a jó öreg mondás is tartja, „Teher alatt nő a pálma”. 🙂

Technikai feladatok

A koktél fotózásakor két megoldandó feladatom volt: szép fényekkel és a bazilika impozáns épületének a háttérbe csempészésével szerettem volna elkészíteni a képeket. Így egyszerre lehettek barátságosak és látványosak. Bár készültem világítástechnikával is, szerencsém volt a nappal, jó szögben esett a fény a kellékekre, ami puha, természetes megvilágítást kölcsönzött a sorozatnak.

A bazilika megjelenítése a teraszon tartózkodó vendégek miatt már trükkösebb volt (nem szerettem volna, ha rákerülnek a fotókra), végül a tükröződések kreatív beépítésével ezt is sikerült megoldanom.

A koktél kapcsán idővel dűlőre jutott a bartender és Magdi is, így szép lassan elkészült a teljes anyag. A művésznő kíváncsi volt egy pillantás erejéig a helyszíni fotók előnézeteire is, az, hogy utómunkák nélkül is elégedett volt azzal, amit látott, teljes happy endet jelentett a napomban.

Nézd meg képeken is a koktél születését!

GALÉRIA

Tetszett, amit olvastál? Szeretnéd, hogy ezzel a szemlélettel készüljenek termék- és hangulatfotóid, vedd fel velem a kapcsolatot!

Kapcsolat

Termékfotózásaim további részletei