Minden vállalkozásnak megvannak azok a biztos, stabil partnerei, akiktől ha beérkezik egy hívás, sms, hogy S.O.S szükségük van valamire, akkor nem lehet túl korán vagy késő a megvalósításhoz. Az Üzletképnél ilyen megbízó a Gundel, akiknek többször fotóztam már nagy-nagy örömmel rendezvényeket és csodás terítékeket. Tőlük érkezett még az ünnepi szezonban egy felkérés az utolsó utáni pillanatban, ami konkrétan az edzőtermi öltözőben ért utol. Mindössze 45 perc állt rendelkezésre az átöltözéstől számítva arra, hogy hibátlan karácsonyi fotók készüljenek egy rendkívüli karácsonyi terítékről. Hogy sikerült-e megfelelni a kihívásnak? Válaszoljanak a képek!

Egy utolsó pillanatos felkérés

A karácsonyi szezon közepén jártunk, amikor a konditerem öltözőjében a következő sms várt a Gundeltől: S.O.S szükségük van egy fotósra, délután 4 órára, meg tudom-e oldani?

Az óra épp 15:15-öt mutatott. Az igen válasz megküldése után (és azután, hogy önmagamnak is feltettem a „te jó ég ez biztosan jó ötlet volt-e” kérdést) a részletek kiderítése, majd gyors hazaút, átöltözés és egy még gyorsabb autóút következett.

A helyszínre végül sikerült pontban négyre megérkezni, ahol egy teremben feltárult az a fantasztikus tálalás, amit a fényképezőgép segítségével meg kellett örökíteni.

Az étteremben egy magazinfotózáshoz készültek előzőleg családi képek, amikhez az asztal szolgált díszletül. Azonban nem készültek olyan fotók, amelyeket az étterem is fel tudott volna használni.

Ekkor kerültem képbe az Üzletképpel, illetve az objektíven keresztül ismét a teríték, amelynek fantasztikus ételei, így már bárhol, bárkinek segíthetnek felidézni az ünnepek édes ízeit.

A csodálatos karácsonyi fények titka – néhány szakmai finomság
  • Az ilyen fotózásoknál jól használható fényben nincs szükség vakura. A fali lámpák ebben az esetben körbeölelték az ételeket, a megvilágításhoz így a nagy csillár szolgáltatta a főfényt, míg a kisebbek derítettek. Ennek köszönhetőek azok a kellemes becsillanások, amelyek itt-ott megjelennek a fotókon.
  • A helyszíni fények becsillanásai nemcsak izgalmasabbá teszik a képeket, de a vakuk kihagyásával gyorsabban elkészíthetővé is válik a képanyag. Természetesen, ez csak akkor lehetséges, ha a rendelkezésre álló környezeti fény erőssége megfelelő.